Novinky

22 Jan, 2012

Modely

Tri nové modely Subaru v roku 2012

Subaru prinesie tri nové sériové modely 

Horúca novinka XV v predaji už od februára 

Kupé BRZ príde na trh v lete, na jeseň nová generácia Imprezy 

December 2011 predajne historicky rekordným mesiacom


SUBARU XV

Ako prvý sa na trh dostáva kompaktný crossover XV, ktorý sa na Slovensku začína predávať 13. februára. Predajcovia Subaru však už teraz prijímajú objednávky.„Hoci na večierok opäť prichádzame ako poslední, do progresívneho segmentu kompaktných crossoverov prinášame štýlové mestské vozidlo, ktoré bude našim kľúčovým produktom. Subaru XV vypĺňa medzeru v portfóliu značky a zároveň eliminuje neduhy modelov z minulosti, ktorým boli vyčítané napríklad lacné spracovanie interiéru,“ hovorí riaditeľ divízie Subaru importéra MIKONA, s.r.o. Rastislav Crkoň. „Teší nás pozitívna odozva od klientov, ktorí sa o novinku zaujímajú už od jej predstavenia v septembri 2011 na autosalóne vo Frankfurte. Slovenská výstavná premiéra sa odohrá v apríli na bratislavskom Autosalóne, prvé vozidlá však už teraz smerujú k našim predajcom.“

Model XV štandardne disponuje symetrickým pohonom všetkých kolies. K dispozícii je benzínový boxer motor s protibežnými piestami s objemom 1,6 litra a výkonom 84 kW (114 k), kombinovaný s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou alebo najnovšou generáciou bezstupňovej CVT prevodovky Lineartronic. Štvorvalec dosahuje spotrebu v kombinovanom cykle 6,5 l/100 km, s CVT prevodovkou dokonca iba 6,3 l/100 km.

Dieselovou alternatívou je boxer motor s objemom 2,0 litra v dvoch výkonových verziách 80 kW (109 k) a 108 kW (147 k). Kombinovaná spotreba oboch verzií, spriahnutých so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou, je zhodne 5,6 l/100 km.

Cena Subaru XV sa začína na úrovni 21 690 eur vrátane DPH. Ceny boli nastavené tak, aby bolo vozidlo cenovo plne konkurencieschopné v rámci svojho segmentu v Európe a tým aj na Slovensku.

SUBARU BRZ

Už v lete sa u nás začne predávať ďalšia novinka: Subaru BRZ. Kompaktné športové kupé s usporiadaním sedadiel 2+2 využíva tradičnú pohonnú jednotku značky: plochý boxer motor s protibežnými piestami, ktorý v tomto prípade poháňa zadné kolesá.

BRZ je športovým automobilom, poskytujúcim ultimatívne potešenie z jazdy a vynikajúcu ovládateľnosť. Vďaka uloženiu ľahkého a kompaktného boxer motora nižšie a bližšie k stredu vozidla sa konštruktérom podarilo vytvoriť auto s veľmi nízko položeným ťažiskom. Z tohto hľadiska patrí Subaru BRZ medzi najlepšie automobily na trhu vôbec.

Štvorvalcový boxer novej generácie, vyvinutý špeciálne pre BRZ, dáva do služieb kupé svoj charakter vysokootáčkového atmosférického športového motora. Poskytuje vynikajúcu účinnosť spaľovania a vysoký výkon, ale zároveň je ohľaduplný k životnému prostrediu. Jeho maximálny výkon je 147 kW (200 k), hodnota maximálneho krútiaceho momentu má úroveň 205 Nm.

SUBARU IMPREZA

Nová, štvrtá generácia kompaktného modelu Impreza sa na slovenskom trhu začne predávať na jeseň. Vozidlo prináša celkom nový dizajn karosérie aj interiéru. Interiér so zvýšeným komfortom a kvalitou ponúka podstatne väčší priestor pre posádku bez toho, aby sa zväčšili vonkajšie rozmery vozidla. Novinka bola vyvinutá pod sloganom Predefinovanie hodnôt, predefinovanie tried. Komfort, ktorý tento model ponúka už od príchodu na trh v roku 1992, sa ešte zvýšil, pričom profituje z vynikajúcej spoľahlivosti, jazdných vlastností a bezpečnosti, poskytovaných unikátnym systémom symetrického pohonu všetkých kolies a Subaru boxer motormi.

REKORDNÝ DECEMBER

December 2011 bol z hľadiska predaja vôbec najlepším v histórii Subaru na Slovensku. Zaregistrovalo sa 54 vozidiel, čo znamená doterajší absolútny rekord. Napriek živelnej katastrofe v Japonsku, ktorá v konečnom dôsledku predsa len priniesla celosvetové problémy v zásobovaní vozidlami, potvrdili zákazníci opäť dôveru značke, čo sa potvrdilo v silnom finiši na konci roka. Na Slovensku sa tak v konečnom zúčtovaní roku 2011 zaregistroval približne rovnaký počet vozidiel Subaru ako rok predtým. Najviac zákazníkov malo Subaru z náročného firemného sektora.

Bestsellerom bol tak ako rok predtým model Forester, už vo svojej faceliftovanej podobe, ktorá priniesla viaceré technické vylepšenia. Nasledovalo prekvapenie roka – model Outback, ktorý v predajoch prekonal Imprezu.
_________________________________________________________________________________
Subaru je najväčším svetovým výrobcom osobných automobilov s pohonom všetkých kolies. Značka je automobilovou divíziou japonského koncernu Fuji Heavy Industries, vyrábajúceho produkty pre sféry dopravy, letectva, priemyslu, stavebníctva i poľnohospodárstva. Filozofiou koncernu, založeného v roku 1953, je vysoká kvalita produktov, používanie pokrokových technológií a zodpovednosť k životnému prostrediu. Automobily Subaru pre európsky trh sa vyrábajú v Japonsku.

Subaru je priekopníkom pohonu 4×4 v osobných automobiloch, v roku 1972 prinieslo na trh prvé sériové osobné vozidlo s pohonom všetkých kolies. Odvtedy predalo viac ako 10,5 milióna automobilov s pohonom 4×4. Značka patrí k špičke v motoristickom sporte, kde získala šesť titulov majstra sveta v rely. Importérom Subaru v Slovenskej republike je od roku 2004 spoločnosť Mikona, s.r.o.

Mikona, s.r.o / Subaru Press Service