Novinky

14 Nov, 2014

Bezpečnosť

Subaru Forester získal v USA titul SUV roka 2014 a cenu za bezpečnosť TOP SAFETY PICK+

Subaru Forester získal od prestížneho amerického magazínu MOTOR TREND titul SUV roka 2014. Ide o jedno z troch najvýznamnejších ocenení v USA popri Aute roka 2014 a Trucku roka 2014, pričom kategória truckov sa vzťahuje na v USA tak populárne pick-upy.


Subaru Forester získal od prestížneho amerického magazínu MOTOR TREND titul SUV roka 2014. Ide o jedno z troch najvýznamnejších ocenení v USA popri Aute roka 2014 a Trucku roka 2014, pričom kategória truckov sa vzťahuje na v USA tak populárne pick-upy. Všetky tri ocenenia udeľuje práve MOTOR TREND. Forester vyhral titul SUV roka po prvý raz v roku 2009. Spolu s víťazstvom Outbacku o rok neskôr je tak Subaru jedinou značkou, ktorá získala titul SUV roka už po tretí raz.

Do voľby SUV roka, ale aj ostatných kategórií Auta roka sa môžu zapojiť nové alebo výrazne inovované modely, ktoré sa začali predávať počas uplynulých 12 mesiacov, teda od 1. novembra minulého roka. Výsledok voľby závisí od komplexného testovania tímom magazínu MOTOR TREND, pričom autá sa hodnotia v šiestich kategóriách, ktorými sú: pokrok dizajnu, konštruktérska výnimočnosť, funkčnosť, úspornosť, bezpečnosť a hodnota.

„Subaru Forester modelového roku 2014 porazil vysoko konkurencieschopný zvyšok súťažného poľa, pretože najlepšie prešiel našimi šiestimi kritériami hodnotenia,“ hovorí šéfredaktor magazínu MOTOR TREND Ed Loh.

„Kľúčmi k jeho víťazstvu boli inteligentný dizajn, premyslená technická konštrukcia a neporaziteľný výkon na cestách i mimo nich. Našich redaktorov presvedčili aj výkonné, no pritom úsporné prepĺňané motory, inteligentná a športová CVT prevodovka, vynikajúci výhľad z auta a vnútorné vybavenie. Praktický, dostupný, úsporný Forester poskytujúci radosť z jazdy bodoval v každom kritériu.“

■ Subaru je prvou značkou s troma víťazstvami v kategórii SUV

■ Forester vyhral už po druhý raz, prvýkrát v roku 2009

■ Skvele bodoval v každom zo šiestich hodnotiacich kritérií

Štvrtá generácia Forestera sa v USA začala predávať v marci 2013. V máji mu nezávislá organizácia IIHS, ktorá v Spojených štátoch realizuje crash-testy, udelila ocenenie TOP SAFETY PICK+ (TSP+), ktoré znamená najlepšiu možnú úroveň bezpečnosti.